Lämna in kläder

Inlämning Lilla grodan

Uppdaterade regler för inlämning av kläder och skor fr.o.m. 210801

Lilla grodan tillhandahåller en tjänst för att underlätta för barnfamiljer och andra att snabbt och enkelt kunna återvinna urvuxna kläder och skor, och samtidigt handla miljövänligt och lokalt. Du som inlämnare får 20% rabatt på de flesta kläderna när du handlar i webbutiken (cirkulär konsumtion). Om du istället vill tjäna pengar så hänvisar jag till andra säljkanaler såsom facebook, tradera mfl.

Först och främst, tänk på detta:

Kläderna MÅSTE vara NYTVÄTTADE(det räcker inte att de tvättades innan förvaring i förråd eller källare). Använd helst parfymfritt tvättmedel.

Där får INTE vara några FLÄCKAR eller HÅL.

Tänk på allergiker! Om du har djur hemma så rolla kläderna och stoppa ner i tät plastpåse direkt efter tvätt och tork.

Töm fickor, se till att det inte saknas knappar och att blixtlås och andra knäppningar fungerar.

Kläderna ska vara klara för upphängning direkt, dvs inte nertryckta och skrynkliga utan snyggt ihopvikta i påsen.

För skor gäller att de är hela, rengjorda och tömda på sand och ev extra sulor. För gummistövlar och andra vattentäta skor, kontrollera att de är täta genom att stoppa dem i ett vattenbad.


Detta är också viktigt!

Kläderna ska vara i mycket fint skick, annars sorteras det bort direkt. Om du är osäker så fråga, sälj det på loppis eller skänk till någon annan.


Jag tar INTE emot:

Underkläder, strumpor, leksaker, babyutrustning och liknande.


Du kan lämna in max 1 papperspåse med kläder och 1 med ytterkläder och skor/ per inlämning. Kontrollera att det du lämnar in är sådant som efterfrågas just nu - se info på hemsidan under ”Lämna in kläder” (längst ner på denna sidan).


Hör av dig innan du kommer med dina grejor! Mitt utrymme är starkt begränsat!


OM det är så att du tycker ovanstående instruktioner är för jobbiga och bara vill bli av med dina barnkläder så säg till. Kanske har jag möjlighet att ta emot och sortera det. Men - då utgår INGEN ERSÄTTNING till dig.


Till sist!

TUSEN TACK för att du väljer att lämna in och återvinna era urvuxna barnkläder hos Lilla grodan. Att ta tillvara på och återanvända det som redan finns är viktigt för oss och framför allt för barnens framtid!


Använd- återanvänd - återvinn ♻️

DETTA GÅR BRA ATT LÄMNA IN JUST NU:

  1. Ytterkläder för höst och vinter
  2. Skor för höst och vinter, samt gympaskor för inomhusbruk
  3. Kläder i stl 98-140 men även större och mindre EJ SOMMARKLÄDER men gärna jeans, skjortor och blusar, collegetröjor, finklänningar. Även baskläder går bra.